Regulamin Warsztatów Kulinarnych
- Organizatorem Warsztatów Kulinarnych, zwanych dalej “Warsztatami”, jest Pracownia Kulinarna Lary Gessler
, zwana dalej “Organizatorem”. - Warsztaty odbywają się w pracowni kulinarnej w Warszawie, przy ul. Racjonalizacji 5.
- Zgłaszając swój udział w Warsztatach Uczestnik akceptuje postanowienia niniejszego Regulaminu.
- Uczestnik warsztatów jest zobowiązany do przestrzegania podstawowych zasad higieny.
- Uczestnik zobowiązany jest poinformować Organizatora o występujących u niego chorobach zakaźnych oraz o uczuleniach i przeciwwskazaniach zdrowotnych, które mogą mieć negatywny wpływ na jego stan zdrowia podczas Warsztatów.
- Do przygotowania potraw podczas warsztatów wykorzystywane są produkty mogące wywoływać reakcje alergiczne. Uczestnik, znając stan swojego zdrowia i wyrażając zgodę na uczestnictwo w Warsztatach, zobowiązuje się przestrzegać zasady związanych z odżywianiem i higieną, które wynikają z jego sytuacji zdrowotnej.
- W przypadku wątpliwości co do produktów używanych do przygotowywania potraw należy skonsultować się z kucharzem prowadzącym warsztaty.
- Organizator zastrzega, że menu na dane Warsztaty nie zawiera szczegółowego opisu składników potrzebnych do przyrządzania podanych potraw. W celu uzyskania szczegółowych informacji, Uczestnik może skontaktować się z Organizatorem pod adresem: agata@pracownialary.pl
- Organizator ma prawo do odwołania Warsztatów z powodu nie zebrania minimalnej grupy uczestników. W tym przypadku Uczestnik zostanie poinformowany o odwołaniu spotkania
i ma prawo uzyskać zwrot poniesionych kosztów lub zarezerwować inny termin Warsztatów o tej samej wartości. Zwrot uiszczonej opłaty nastąpi w przeciągu 5 dni roboczych od daty rezygnacji.
- Nieobecność na Warsztatach wiąże się z utratą dokonanej wpłaty.
- Zwrot poniesionych kosztów jest możliwy przy rezygnacji na minimum 3 dni przed warsztatami.
- W warsztatach mogą uczestniczyć osoby niepełnoletnie tylko pod opieką rodzica lub prawnego opiekuna.
- Cena Warsztatów obejmuje:
- zajęcia teoretyczne z prowadzącym
- zajęcia praktyczne z prowadzącym
- wszystkie produkty spożywcze niezbędne podczas Warsztatów
- wszystkie sprzęty kuchenne niezbędne podczas Warsztatów
- wypożyczenie fartucha na czas Warsztatów
- napoje (woda, kawa, herbata oraz inne napoje, o których mowa w opisie danych Warsztatów)
- Uczestnik godzi się na dokumentowanie Warsztatów za pomocą urządzeń rejestrujących obraz i dźwięk bez jakichkolwiek roszczeń.
- Na Warsztaty zabrania się wnoszenia własnych produktów spożywczych i napojów.
- Zgłaszając swój udział w Warsztatach Uczestnik akceptuje postanowienia niniejszego Regulaminu.
- Terminy, tematy i ceny Warsztatów publikowane są na stronie www.pracownialary.pl.
- Organizator zastrzega sobie prawo do zmiany Regulaminu.
Pytania odnośnie regulaminu prosimy kierować na adres: agata@pracownialary.pl